Faste brugere af køretøjer skal registreres

Skatteministeriet indfører nye regler for registrering af brugere, som gælder både personbiler, varebiler, traktorer og lastbiler inklusive trailere. Altså kort sagt alt, der kan indregistreres.

Nu skal det registreres, hvem den egentlige bruger af et køretøj er. Hidtil har det ofte været tilfældet, at vi som leasingselskab er registreret som ejer af et køretøj, mens virksomheden (leasingtager), der stiller køretøjet til rådighed for sine ansatte, har været registreret som bruger.

Den reelle bruger i hverdagen (officielt kaldet Bruger 2 eller sekundær bruger) har dog ikke nødvendigvis været registreret nogen steder. Men det skal vedkommende nu.

Det sker blandt andet for at give myndighederne et bedre indblik i, hvem der rent faktisk bruger køretøjet – eksempelvis i tilfælde af vanvidskørsel. Det hænger altså som udgangspunkt ikke sammen med en eventuel beskatning af brugeren. Reglerne gælder for personbiler, varebiler, traktorer og lastbiler samt tilhørende trailere. Du kan læse bekendtgørelsen fra Skatteministeriet her https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2024/741 samt den supplerende vejledning fra Motorstyrelsen her https://motorst.dk/nyt-til-virksomheder/nye-regler-for-registrering-af-brugere-af-koeretoejer

Del:

Flere nyheder

Nyansættelse i DEF

Pr. 15. juni 2024 har DEF ansat Kristian F. Andersen som kundesupporter til administrationen i Aarup. Kristian er udlært revisorassistent fra revisionskontor i Odense. Privat

Læs mere »

Send os en besked