Vanvidskørsel

Har du tjek på den nye lov om vanvidskørsel?

En ny lov om vanvidskørsel er trådt i kraft, og med den risikerer man at få konfiskeret sit køretøj ved eksempelvis meget høj fart eller kørsel med høj promille. Reglerne gælder uanset ejerforholdet af bilen, og derfor skal du som leasingkunde også være opmærksom på den nye lovgivning.

Politiet har fået et nyt værktøj i kampen mod vanvidskørsel. Fra og med april måned i år er reglerne for konfiskation af køretøjer blevet skærpet, og med de udvidede beføjelser kan politiet beslaglægge et køretøj, som er brugt til vanvidskørsel.

Reglerne gælder også, selv om køretøjet ejes af en anden end føreren – fx en forælder, kæreste eller et leasingfirma. Derfor skal du som kunde i @Dansk ErhvervsFinansiering også være opmærksom på de nye regler og ikke mindst, hvem du eventuelt låner din bil ud til.

Nye regler for konfiskering

Følgende overtrædelser betragtes som vanvidskørsel:

  • Særlig hensynsløs kørsel
  • Hastighedsoverskridelse på mere end 100 pct. ved kørsel over 100 km/t
  • Kørsel med en hastighed på 200 km/t eller derover
  • Spirituskørsel med en promille over 2,00
  • Uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder
  • Uagtsom forvoldelse af betydelig skade på nogens legeme eller helbred under særligt skærpende omstændigheder
  • Forsætlig forvoldelse af nærliggende fare for nogens liv eller førlighed

Hvad betyder det for dig, der har leaset en bil?

Du må selvfølgelig gerne udlåne din bil som hidtil. Du skal være meget bevidst om, hvem du låner bilen ud til efter denne lov er trådt i kraft. Hvis en bilist bag rattet i din bil dømmes efter den nye lovgivning, og bilen bliver konfiskeret, er @Dansk ErhvervsFinansiering berettiget til at kræve erstatning svarende til bilens værdi.

 

Del:

Flere nyheder

Send os en besked